Statistikker

Der er nogle få grundlæggende trin for at skrive gode statistikker. Først skal du sikre dig, at dine data er fuldstændige og nøjagtige. For det andet skal du opsummere dine data på en måde, der er let at forstå. Endelig skal du bruge dine statistikker til at understøtte dit argument eller dit synspunkt.

Når du skriver statistikker, er det vigtigt at huske, at tal kan være misvisende. Sæt altid dine statistikker i en sammenhæng og forklar, hvad de betyder. Du skal f.eks. ikke bare sige, at “salget steg med 10 % sidste år” Sig i stedet noget i retning af “salget steg med 10 % sidste år, men det ligger stadig under salgsniveauet i 2007” Det vil hjælpe din læser med at forstå, hvad tallene betyder, og hvordan de skal fortolkes.

Gode statistikker er præcise, klare og overbevisende. Ved at følge disse tips kan du sikre, at dine statistikker er alle disse ting.

Når du skriver statistik, er det vigtigt at:

1. Sørg for, at dine data er fuldstændige og nøjagtige
2. At opsummere dine data på en måde, der er let at forstå
3. Brug dine statistikker til at understøtte dit argument eller synspunkt

Når du skriver statistikker, skal du huske, at tal kan være misvisende. Angiv altid dine statistikker i en sammenhæng og forklare, hvad de betyder.